Miljötips # 12

Dagens miljötips är Ekorrens ekologiska smågodis. Det är våra vardagliga rutiner som vi måste förändra för att komma någonstans, och vi äter otroliga mängder godis varje år. Varför då inte börja med godiset? Ekorrens ekologiska godis är helt utan konstgjorda färg- eller smakämnen. Färg och smak kommer ifrån äkta fruktjuicer. Det finns inga syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Och i stället för vanligt vitt socker används ekologiskt oraffinerat rörsocker.

Bara naturliga produkter!

Godiset kan du köpa i de flesta välsorterade butiker. Har din närmaste butik inte det? Fråga, finns det en efterfrågan finns det snart i butik.

Läs mer på http://www.sjolundagard.se/?p=1


 


Kommentarer
Postat av: Kristoffer Renberg

Har ni provsmakat godiset? Det skulle vara intressant att läsa!



Vi gjorde ett godistest för Naturskyddsföreningens medlemstidning Sveriges Natur:



http://www.naturskyddsforeningen.se/ekogodis



Mvh,

Kristoffer

2009-10-06 @ 09:59:15
URL: http://www.naturskyddsforeningen.se
Postat av: Sara-Maria

Toppen!

MEN, vad som än mer borde uppmärksammas är ifall det innehåller gelatin. Gelatin är som vi alla vet ett annat namn för grisfett. Grisfettet kommer som ni förstår från slakt. Och om ingen visste det innan så vet ni nu; köttindustrin är en av de största bovarna när det kommer till koldioxidutsläpp! Större än transportsektorn! Folk borde byta ut mer än godissorter i sin vardag! MER VEGETARISKT! (för miljöns skull, men också för hälsan och djurens skull).



Ps. Bra blogg tjejer!

2009-10-06 @ 10:52:27
Postat av: Globalgarbage

Självklart har vi smakat godiset, det är helt fantastiskt gott! Godiset innehåller inte gelatin utan ett liknande ämne som produceras från växter, vilket är possetivt på mer än ett sätt. Köttindustrin är en riktig miljöbov och vi kommer att rapportera mer om det inom en snar framtid. Vi har skrivit lite om det förut, intresserad? Kolla miljötips # 6 i arkivet!

2009-10-06 @ 16:07:28
URL: http://globalgarbage.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0