Miljötips #9

Nej till nattladdning!

Gör du som jag brukade göra och laddar din mobiltelefon över natten medan du sover? Dags att bryta din vana! Att ladda en telefon tar cirka tre timmar och att ha den inkopplad hela natten (ofta 8-10 timmar) slösar ofantliga mängder onödig energi. Så sätt mobilen på laddning så fort du märker att det börjar ta slut och vänta inte till kvällen. När den har laddats klart tar du ut sladden och glöm inte koppla ur laddaren från eluttaget!

Yves Rocher - Skönhet med gott samvete

Många skönhets- och klädmärken har hakat på trenden med ekologiskt odlade råvaror, Yves Rocher har tagit det ett steg lägre. Det Frankrikegrundade kosmetikaföretaget har sedan starten för 50 år sedan kämpat för miljön. I deras nya serie Culture Bio används det ekologiska produkter odlade på företagets egna odlingar i Frankrike. Produkterna har en fräsch naturlig doft och har belönats med ett flertal certifikat som garanterar att produkten är miljövänlig. Förpackningarna är tillverkade med så lite material som möjligt och endast utav återvunnet restmaterial och trycket är gjort av vegetabilisk färg. Den koldioxid som släpps ut under tillverkningen har kompenserats för att stödja kampen mot den globala uppvärmningen. Förutom detta stödjer Yves Rocher FN:s miljöprogram (UNEP) och har åtagit sig att under tre år plantera 1 miljon träd. I alla sina produkter använder Yves Rocher sig av naturliga vegetabiliska extrakt, alla deras anläggningar är miljöcertifierade och deras broschyrer är tryckta på papper som bidrar till en hållbar skogsskötsel.


Miljö på Twitter

Senaste tiden har microblogghemsidan Twitter fullkomligt exploderat på mediahimlen. Många kändisar (som t ex Barack Obama och Ashton Kutcher) twittrar frekvent. Självklart finns det massvis med twitterkonton som gör korta uppdateringar om miljön. Här listar vi de bästa!

FN's miljöprogram
Live Earth
WWF Climate
Green Week
Global Garbage (inte vi!)


Meat Free Monday

Paul McCartney har tillsammans med sina döttrar Stella och Mary instiftat Meat Free Monday för att minska köttätandet och bekämpa klimatförändringen. Bland de många stjärnorna som ställer sig bakom rörelsen finns Yoko Ono, Kelly Osbourne och skådespelerskan Kate Bosworth.

Jag är inte så påläst vad beträffar bloggens funktion så jag lägger ut länken på ett mindre modernt sätt. :)

http://meatfreemondays.co.uk/


Sweet summer breeze




Under sommaren finns det inte mycket tid över till att sitta framför datorn och en blogg som denna kommer lätt i andra hand när dagarna fylls med jobb, sol, bad och härliga vänner. Så GlobalGarbage tar nu en liten paus, de närmasta månaderna kommer innebära färre uppdateringar men vi kommer tillbaka när skolan börjar och långdragna håltimmar och regniga söndagseftermiddagar måsta fyllas med aktiviteter. Men glöm inte att kika in här då och då för när ni minst anar det kommer ett rykande färskt inlägg! Om inte annat har vi en spännande höst framför oss; Sverige är ordförande land i EU (kommer vi göra någon skillnad) och i vinter blir det klimatmöte i Köpenhamn (når vi ett avtal som kommer hjälpa oss få bukt på utsläppen?). Allt detta kommer att besvaras här så häng med oss i höst!

RSS 2.0